Supergod kycklingwok

Kinesisk kycklingwok

Ingredienser
Portioner: 4

450-500 g kycklingfilé
2 dm purjolök 
150 g rotselleri 
2 röda paprikor 
1 burk bambuskott, ca 450 g
200 g färska champinjoner 
2 gula lökar
1 msk olja
2 tsk maizena
1/2 dl soja 
3 dl vatten
1 buljongtärning

Kinesisk kycklingwok

Tillagningstid: Över 20 min
Svårighetsgrad: Avancerat

Gör så här
1. Skär kycklingköttet i lillfingerstora bitar. Strimla purjo, selleri, paprika och bambuskott. Skiva champinjonerna. Finhacka löken.
2. Hetta upp oljan i en wok eller i en stor stekpanna. Bryn kycklingbitarna runt om. Ta upp. Bryn selleri, bambuskott och champinjoner hastigt i några minuter. Lägg tillbaka kycklingbitarna.
3. Rör ut mjölet i sojan . Häll det och vattnet i stekpannan/woken. Smula ner buljongtärningen. Koka i 5 minuter med lock.
4. Tillsätt purjo- och paprikastrimlorna. Ta av locket och låt stå 5-10 minuter att sjuda på svag värme.
5. Servera med ris.

SUPER SMASK!!!!  Jag ska nästa gång tillsätta lite salt och lite mer hätta tex sambal. men som sagt super smask!!!  Kram på er och smaklig måltid!!! 


Kommentarer
Postat av: Linda

Hallå! Idag har vi provat den här wokén och den va så god, tom Roger åt å åt..fastän att han inte är nån stor kycklingätare.

Tack för tipset!!!

Ha en fortsatt trevig helg, och tack för igår förresten. Va så kul att träffa er!

kram

2008-12-13 @ 22:03:15
URL: http://lindaenroth.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0